Rosa Prat | Actualitzat el 03/09/2014

Situació porcí a Rússia

Comentari porcí de Jim Long.
La setmana passada vam estar a Rússia, un lloc interessant actualment, ja que s'han produït sancions en contra de la importació d'aliments de diferents països incloent la carn de porc. Els porcicultors estan tenint guanys d'aproximadament 250$ per cap. A mesura que em estat viatjant a través del país, aquest número l'han repetit en varies ocasions diferents porcicultors.

El diari rus Moscou Times té diferents comentaris i observacions respecte les sancions als aliments: "Els polítics russos han declarat que les recents prohibicions en les importacions provinents del oest donen una oportunitat d'or a l'agricultura russa, però els productors i els economistes adverteixen que augmentar la producció porta diversos anys, no mesos i tancar el mercat no serà suficient per solucionar els seus problemes.

La indústria de la carn a Rússia està en bones condicions, ja hem comentat els guanys obtinguts, i el suport del govern ha augmentat des del 2006, donant als inversionistes amb poder econòmic a certes branques en les quals es poden tenir guanya ràpids. Els inversionistes tenen bons grups de pressió, obtenen diners del govern... La seva taxa de creixement en les produccions avícoles i porcines es molt gran.

Les nostres observacions: preveiem que els recents guanys estimularan l'expansió. Els porcicultors tindran diners per a invertir, a més de que obtindran subsidis per part del govern per accelerar encara més l'expansió.

L'amenaça de la Febre Porcina Africana és molt real en la part oest de Rússia, quan es detecta tots els porcs són exterminats, sense que existeixi una compensació. És un risc que amenaça a la indústria.

Les instal•lacions i l'equip utilitzats per a la porcicultura són cars a Rússia. Per construir una granja de cicle complet es necessiten aproximadament 10.000$ més uns altres 4.000$ per porc per a que el diner comenci a moure’s. Les taxes d'interès són del 16%, però els subsidis del govern. si s'aproven, disminuiran aquesta quantitat al 8 o 9%. Tot i això segueixen sent més alts que els interessos a Nord-Amèrica. El punt d'equilibri és d'aproximadament 200$ per porc venut.

Rússia expandirà la seva producció porcina, però això li costarà grans sumes de diner i molt valor. Prediem que els porcicultors que participin en l'expansió en els següents anys seran recompensats amb preus rentables si aconsegueixen tenir una bona producció i utilitzar la tecnologia disponible. Llegir més.

Font: Genesus
Llotja de Contractació i Mercat en origen de Vic | 902 448 448 ext. 5567 | C. Historiador Ramon d’Abadal i Vinyals, 5 | Edifici El Sucre | 08500 Vic | llotjadevic@cambrabcn.org
DADES CORPORATIVES | NOTA LEGAL