Rosa Prat | Actualitzat el 10/12/2014

El conseller Pelegrí, empreses i intitucions del sector de la fusta viatgen a Àustria

L'objectiu del Govern català és avançar vers la gestió sostenible dels boscos, i que aquests exerceixin "un paper crucial en la transició cap a una nova bioeconomia".

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), Josep Maria Pelegrí, acompanyat pel director general de Medi Natural i Biodiversitat, Antoni Trasobares, el conseller delegat de Forestal Catalana, Josep Escorihuela, i el director de l’INCAFUST, Jordi Gené, i una vintena d'empresaris i institucions del sector fuster català han viatjat a Estíria, Àustria, en missió comercial per conèixer de primera mà el que s’està fent en una de les zones més desenvolupades del món en la fabricació de productes derivats de la fusta per a la construcció.

El viatge, promogut pel DAAM, té com a objectiu visitar diverses indústries que són referents internacionals pel seu alt nivell tecnològic, així com exemples d’aplicació d’aquests productes en la construcció d’edificis.

Així, d’una banda, el grup ha tingut oportunitat de visitar empreses punteres a nivell global com KLH Massivholz GmbH, especialitzada en la producció de fusta contralaminada de gran format, que s’utilitza com a elements per a parets, sostres i teulades per a la construcció, o Stora Enzo, productora de paper, cartró, i elements de valor afegit de fusta serrada per a impremtes i distribuïdors de paper, així com les indústries d'embalatge, fusteria i construcció.

La delegació catalana també ha pogut visitar la fàbrica Mareiner Holz GmbH, especialitzada en el refinament de fustes autòctones i termofusta (freixe), proveïdora de taules per a terres de terrassa i plafons per a parets alpines, l’empresa Mayr – Melnhof Holding AG, gestora internacional de productes de fusta i una de les empreses fusteres amb més tradició al continent europeu. I finalment la fàbrica Weitzer Parkett GmbH & Co KG, líder de parquets a Europa, gràcies a novetats mundials com el “parquet sense manteniment”, el “parquet silenciós” i el “parquet sa”.

Font: Gencat

Llotja de Contractació i Mercat en origen de Vic | 902 448 448 ext. 1038 | C. Historiador Ramon d’Abadal i Vinyals, 5 | Edifici El Sucre | 08500 Vic | T 93 889 54 14 | F 93 883 39 49 | llotjadevic@cambrabcn.org
DADES CORPORATIVES | NOTA LEGAL