Redacció | Actualitzat el 13/05/2015

Ampliat el plaç per presentar la Sol·licitud unica d'ajudes directes de la PAC 2015

Els agricultors espanyols podran presentar les seves sol·licituds fins al proper dia 15 de juny. L'ampliació és de gran importància per a aquesta campanya, donada la gran novetat que suposa la implementació de la reforma de la PAC, que entra en vigor aquest any.
El Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient ha publicat avui al Butlletí Oficial de l'Estat una ordre ministerial per la qual s'amplia, per a l'any 2015, la data de presentació de la Sol·licitud Única d'Ajudes Directes de la PAC fins al proper 15 de juny.

L'ampliació és de gran importància per a aquesta campanya, donada la gran novetat que suposa la implementació de la reforma de la PAC, que entra en vigor aquest any. El nou termini concedit, publicat ahir al Reglament en el Diari Oficial de la Unió Europea, permetrà als agricultors espanyols preparar amb més temps la seva sol·licitud d'ajudes.

La modificació del termini afecta tant la presentació de la Sol·licitud Única com a la data per introduir modificacions en Sol·licituds ja presentades, de tal manera que ambdues passen del 15 de maig al 15 de juny.

També es retarda, fins a aquesta mateixa data, la presentació de la resta de comunicacions que, per reglament, tenen com a data final de termini de sol·licitud la mateixa que la data final de presentació de la Sol·licitud Única. Això afecta totes les comunicacions relatives a les transferències d'explotació, que s'han de presentar davant les autoritats competents de les comunitats autònomes, perquè siguin tingudes en compte en el procés d'assignació de drets de pagament bàsic a realitzar en l'any 2015.

A més de la Sol·licitud Única, aquest any els agricultors han de presentar també la seva sol·licitud d'admissió al règim de pagament bàsic, el que els permetrà cobrar ajuts emparats sota aquest nou règim d'ajudes en els propers 5 anys. UPA denuncia el malbaratament de 10 M€ en una aplicació per sol·licitar la PAC "que no funciona".

Font: MAGRAMA

Llotja de Contractació i Mercat en origen de Vic | 902 448 448 ext. 1038 | C. Historiador Ramon d’Abadal i Vinyals, 5 | Edifici El Sucre | 08500 Vic | T 93 889 54 14 | F 93 883 39 49 | llotjadevic@cambrabcn.org
DADES CORPORATIVES | NOTA LEGAL