Redacció | Actualitzat el 29/05/2015

Els rendimients esperats en el cereal UE són inferiors als de la campanya passada

El cultiu de cereal a la UE, en general, té bon estat, amb perspectives positives de rendiment, d'acord amb l'informe de l'estat dels cultius que elabora la Comissió Europea.
Es preveu un rendiment mitjà de 5,93 tn/ha per blat tou, de 3,3 tn/ha per a blat dur, de 4,75 tn/ha per l'ordi i de 7,2 ha/tn pel blat de moro, que en tots els casos són infferiors als de la campanya passada, però superiors a la mitjana de les últimes 5 campanyes. Per Espanya, La Comissió Europea estima que el blat hi haurà un rendiment de 3,22 tn/ha, xifra que va ser de 2,99 tn/ha el 2014.

Les temperatures han estat mes altes de l'habitual des de febrer i han anat acompanyades d'un nivell suficient de precipitacions, pel que hi haurà una bona temporada de pastures. Tot i això, dues regions tenen condicions negatives pel desenvolupament dels cultius, com són Andalusia, i Puglia a Itàlia.

En general, les precipitacions han estat inferiors a la mitjana a Espanya, a la major part d'Itàlia, a l'oest dels Balcans, Hongria, al sud d'Eslovaquia, i algunes regions de la República Txeca i el sud de Turquia. Al sud-oest d'Europa, el Magreb i el nord de Rússia s'han experimentat condicions més càlides del normal, mentres que les temperatures a Turquia i al sud de Rússia han estat per sota de la mitjana, segons la valoració de Toño Catón, Director de Cultius Herbàcis de Cooperatives Agroalimentàries.

Als EUA, els cultius evoluciones favorablement. Sembla que les plujes no estàn fent tant mal com es pensava. L'informe del Departament d'Agricultura de EUA sobre l'estat de les collites ha qualificat el 45% del blat d'hivern com a bo-excel·lent, quan l'any passat en les mateixes dates, només estava al 30%. El 69& del blat de primavera es troba en estat bo-excel·lent, 4 punts més que fa una setmana. En quant al blat de moro, està pràcticament tot sembrat, amb el 74% del que ha nascut en condicions bones-excel·lents.

Font: Agrodigital
Llotja de Contractació i Mercat en origen de Vic | 902 448 448 ext. 1038 | C. Historiador Ramon d’Abadal i Vinyals, 5 | Edifici El Sucre | 08500 Vic | T 93 889 54 14 | F 93 883 39 49 | llotjadevic@cambrabcn.org
DADES CORPORATIVES | NOTA LEGAL