Redacció | Actualitzat el 25/08/2015

Catalunya ja exporta Boví a Egipte

Primera exportació catalana de vacú viu a Egipte i principis de negociació amb el mercat turc.

L'Associació Catalana de Criadors de Vacú de Carne, ASOPROVAC, s'han reunit amb el Conseller, Jordi Ciuraneta, per fer arribar les inquietuds i necessitats del sector que abarca un 90% de la producció catalana, en el seu potencial exportador, que s'ha vist incrementat els darrers anys gràcies al Port de Tarragona.
Per fer-nos una idea, durant el 2012 es van exportar des del Port de Tarragona 6.000 animals i enguany, amb el que portem d'any, ja s'ha exportat 26.000 caps de bestiar vacú.

Gràcies a l'acord bilateral que s'ha arribat amb Egipte, es durà a terme aquesta primera exportació d'animals en viu, 1.500 caps de vacú en viu,  cap a aquest mercat amb un potencial de futur enorme.

Tanmateix, el president d'ASOPROVAC Catalunya també ha informat que s'estant començant a treballar futures negociacions per obrir mercat a Turquia.

s'obren expectatives?

font: Agrodigital


A més, 

El Port de Tarragona creix gairebé un 12% fins al mes de juliol situant-se
com el quart més important d'Espanya en volum de mercaderies després d'aconseguir un trànsit de 19 milions de tones durant els primers set mesos de 2015. Això suposa un creixement del 11,9% respecte al mateix període de l'any passat, segons va informar ahir l'Autoritat Portuària de Tarragona.
Cal tenir en compte que tan sols en el mes de juliol, 2,7 milions de tones de mercaderies van passar pel port tarragoní, un 5,7% més que el 2014.
Les terminals portuàries van manipular 13,8 milions de tones de productes energètics, entre carbó, petroli i derivats; un 16,5% més que en els primers set mesos de l'any passat.
Pel que fa el sector agoalimentari, el Port de Tarragona és el més important d'Espanya en el tràfic de productes agroalimentaris per la proximitat amb les indústries cerealístiques de Lleida i la vall de l'Ebre. Fins al juliol, pel recinte portuari havien passat 2,3 milions de tones d'aquest tipus de productes. El tràfic de cereals va créixer un 19% i el de pinsos i farratges un 15,5%, impulsats sobretot per les importacions des d'Ucraïna i Argentina.

font: Expansión
 

Navega per les etiquetes

exportacióvacúbovícarn
Llotja de Contractació i Mercat en origen de Vic | 902 448 448 ext. 1038 | C. Historiador Ramon d’Abadal i Vinyals, 5 | Edifici El Sucre | 08500 Vic | T 93 889 54 14 | F 93 883 39 49 | llotjadevic@cambrabcn.org
DADES CORPORATIVES | NOTA LEGAL