Redacció | Actualitzat el 02/03/2016

Destinaran 3,5 milions a innovació del sector agroalimentari i forestal

El Govern de la Generalitat ha destinat avui, a petició del Departament d'Agricultura, 3.500.000 euros a nous projectes pilot innovadors en matèria de productivitat i sostenibilitat agrícola i forestal a Catalunya.
Segons ha informat el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, les inversions es fan en el marc del proper Programa de desenvolupament rural 2014-2020 i és una xifra que pretén donar resposta a l'interès d'aquests sectors per fer-los més eficients i per garantir un desenvolupament més sostenible de les zones rurals.

Així, projectes com la millora de la gestió de purins, alternatives als tractaments fungicides tradicionals, nous mètodes i tecnologies per aplicar a les pomeres, projectes per millorar l'ús de l'aigua en el cultiu de l'arròs o iniciatives relacionades amb la millora de la sostenibilitat de plantacions de tòfona han pogut acollir-se a aquesta tipologia d'ajuts en la seva primera convocatòria.

Amb aquesta nova inversió del Govern, que obre la segona convocatòria, projectes similars als esmentats trobaran la continuïtat i l'oportunitat de poder dur-se a terme, el que fomentarà la innovació, la cooperació i el desenvolupament a les zones rurals.

A més, les ajudes serveixen per enfortir els vincles entre l'agricultura, la producció d'aliments i la silvicultura i la investigació, amb l'objectiu de millorar la gestió i el rendiment mediambiental.

El Departament d'Agricultura recorda que va publicar la primera convocatòria d'aquests ajuts a l'agost de 2015 i va ser la primera comunitat autònoma de tot l'Estat espanyol a fer-ho.

En total s'han presentat 21 sol·licituds d'ajut per a la creació de grups operatius (plantejament i redacció de projectes) i 57 sol·licituds per a projectes pilot innovadors.

El pressupost d'aquesta segona convocatòria estarà cofinançat en un 43% pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), d'acord amb el que preveu el proper Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020.

El 56% restant de l'import, 1.995.000 euros, va a càrrec dels pressupostos del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Navega per les etiquetes

ajuts, agroalimentari, forestal, sector
Llotja de Contractació i Mercat en origen de Vic | 902 448 448 ext. 1038 | C. Historiador Ramon d’Abadal i Vinyals, 5 | Edifici El Sucre | 08500 Vic | T 93 889 54 14 | F 93 883 39 49 | llotjadevic@cambrabcn.org
DADES CORPORATIVES | NOTA LEGAL