Actualitzat el 19/12/2016

Josep Serra, de l'empresa Bestiar Serra i Martí, proclamat millor analista del sector porcí 2016

Els premis Pronosporc volen reconèixer als millors analistes del sector a Espanya en les categories de Porc Cebat i Lletó
Josep Serra i Pagespetit, de l'empresa Bestiar Serra i Martí, membre de la Taula de Preus de la Llotja de Contractació i Mercat en Origen de Vic, ha estat proclamat guanyador de la vuitena edició dels Premis Pronosporc, organitzats per Mercolleida, com a colofó de les Juntes de Preus setmanals en les que hi participen les empreses més representatives del sector, tant pel seu volum com pel seu pes dins del mercat nacional i internacional.

El guanyador del Premi Lletó d'Or 2016 ha estat per a Josep Serra, de l'emprea Bestiar Serra i Martí, mentre que el Premi Porc Cebat s'ha repartit de la següent manera: Miguel Angel Ortega Bernal, de Campofrío Food Group (Bronze), Federico Beltran Galindo, de Famadesa (Plata), i Juan Pedro Florido Cazorla, de El Pozo Alimentación (Or).

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha destacat la importància d'aquests premis que reconeixen el "coneixement del mercat" dels operadors d'una manera absolutament objectiva, ja que reflexen el seu encert en les prediccions realitzades abans de cada sessió. Per la seva banda, el director general del Ministeri d'Agricultura, Carlos Cabanas, va destacar la fortalesa del sector i va subratllar la posició d'"avantguarda" de les exportacons nacionals gràcies a la labor de "grans empresaris". Per part de la Generalitat de Catalunya, el secretari general d'Agricultura, David Mascort, va destacar la labor de "diàleg" que desenvolupen els operadors com una mostra del "caràcter del país".A més, va destacar que el sector porcí és un sector "robust", capaç de sobreposar´se a les dificultats i que no es conforma amb "mantenir-se, sinó que creix".

El guanyador del Pronosporc d'Or en la categoria del lletó 2016, va anunciar un horitzó de pujada de preus d'entre "tres i quatre euros" l'any 2017, després d'una campanya "molt competitiva". "La major part de les granjes es dediquen a l'engreix, el mercat lliure s'acaba i la importació d'Holanda està baixant pel desviament d'animals cap a altres països", va indicar Serra.

Josep Serra i Pagespetit és fundador i gerent de l'empresa Bestiar Serra i Martí, SL, fundada l'any 1994, com a resultat de la fusió de dues famílies de tradició porcina (Família Serra i Família Martí). Com la majoria de les empreses familiars, va néixer amb una petita activitat, dedicant-se a la compra de proximitat de bestiar porcí, així com al transport d'aquest animal, amb una flota de vehicles pròpia. Amb els anys, i gràcies a uns fonaments empresarials molt sòlids que li han donat l'experiència i l'esperit de superació, Bestiar Serra i Martí SL, s'ha consolidat com una empresa referent en la compra-venda, tant nacional com internacional -comunitària i extracomunitària-, de bestira porcí.

Font: Agrodigital.com

Navega per les etiquetes

analistamercolleidalletópremiserra
Llotja de Contractació i Mercat en origen de Vic | 902 448 448 ext. 1038 | C. Historiador Ramon d’Abadal i Vinyals, 5 | Edifici El Sucre | 08500 Vic | T 93 889 54 14 | F 93 883 39 49 | llotjadevic@cambrabcn.org
DADES CORPORATIVES | NOTA LEGAL