Actualitzat el 08/05/2017

L'estabilitat del mercat porcí mundial es mantindrà durant el tercer trimestre

L'escàndol recent de la carn al Brazil ha tingut un impacte pràcticament nul en el volum d'exportacions i en els preus
El mercat mundial de la carn de porc està en una situació relativament estable, amb un augment de l'oferta en el continent americà que és fàcilment absorbida pels principals mercats d'importació a l'Àsia. Les importacions asiàtiques són les que estan mantenint el preu en el mercat mundial, segons l'últim informe de Rabobank del segon trimestre.

A la Xina, els nivells de preu en el mercat interior estabilitzaran les importacions en els propers mesos. L'oferta local començarà a recuperar-se durant el tercer trimestre, amb l'entrada en funcionamient de les inversions dels últims anys.

El mercat porcí europeu està a l'alça, amb un augment ràpid dels preus degut a la pressió en l'oferta. Es preveu que aquesta situació es mantingui fins l'estiu. Els preus dels garrins han assolit xifres rècord durant el primer trimestre. Les exportacions seguiran sent les impulsores dels preus a l'alça.

La previsió d'un augment de la producció de la carn de porc als EEUU en un 4% el 2017 és la força que empeny la indústria porcina. Amb un consum que està arribant a nivells rècord, les exportacions seran les que determinaran el nivell final de preu. Els preus baixos actuals desafienn el seu competidor principal en exportació al mercat mundial, la UE.

Brazil està augmentant la seva presència al mercat internacional, especialment incrementant les seves exportacions de carn de porc a la Xina.

Font: Agrodigital.com

Navega per les etiquetes

estabilitatmercatporcíexportacionsUE
Llotja de Contractació i Mercat en origen de Vic | 93 416 93 00 | C. Historiador Ramon d’Abadal i Vinyals, 5 | Edifici El Sucre | 08500 Vic | llotjadevic@cambrabcn.cat
DADES CORPORATIVES | NOTA LEGAL