Actualitzat el 08/08/2017

Catalunya vol reforçar la bioseguretat a les explotacions de porcí

En l'última reunió de la Mesa Sectorial del Porcí es van definir els propers passos per millorar la seguretat a les explotacions porcines catalanes
Aquestes actuacions futures consisteixen en seguir treballant en les enquestes i assessorament que des de fa 2 anys s'estan fent a les explotacions porcines catalanes per tal que puguin complir amb el programa de bioseguretat. L'objectiu és aconseguir que totes les granges rebin assessorament de forma contínua en aquesta matèria.

El Departament també s'ha compromès a garantir un correcte tancament perimetral de les granges, obligatori des del mes d'abril de l'any 2016, així com altres obligacions com són els sistemes per evitar l'entrada d'aus i altres animals que puguin ser transmissors de malalties, la presència de sistemes de neteja i desinfecció de vehicles en els accessos a l'explotació, els vestidors del personal, la roba i el calçat d'ús exclusiu per a les explotacions, portar un registre de visites i vehicles aliens a l'explotació, entre d'altres mesures.

Un altre dels aspectes tractats en la Mesa ha estat la millora de la bioseguretat en la recollida i transport de les baixes de les explotacions. En relació a aquest tema, s'ha posat de manifest la voluntat de potenciar una estratègia que fomenti l'ús de contenidors refrigerats a les explotacions com a millora de l'emmagatzament de cadàvers.

La directora general d'agricultura i ramaderia, Teresa Masjuan, ha assegurat que en el compliment de les mesures de bioseguretat "ens hi juguem molt, són molt importants no només per garantir l'excel·lència de la cabana porcina, sinó també per la viabilitat de les explotacions i per poder assegurar l'accés als mercats exteriors del nostre sector".

Font: Agrodigital

Llotja de Contractació i Mercat en origen de Vic | 93 416 93 00 | C. Historiador Ramon d’Abadal i Vinyals, 5 | Edifici El Sucre | 08500 Vic | llotjadevic@cambrabcn.cat
DADES CORPORATIVES | NOTA LEGAL