Actualitzat el 03/02/2018

Vic acull una jornada dedicada a les perspectives del sector tofoner a Catalunya

El divendres dia 23 de febrer l'Edifici El Sucre serà l'escenari d'una reflexió estratègica entorn de la tòfona
La tòfona és coneguda pel seu aroma i sabor, i constitueix un dels ingredients privilegiats de la gastronomia. A Catalunya es troben i comercialitzen la tòfona blanca o d'estiu (Tuber aestivum), la tòfona d'hivern o magenca (Tuber brumale) i la tòfona negra (Tuber melanosporum), essent aquesta última la més apreciada.

La producció de la tòfona negra procedeix d'àrees forestals i de les plantacions tofoneres que es venen realitzant, algunes de les quals ja han entrat en producció.

A més de l'activitat de recol·lecció de la tòfona silvestre, cal pensar en un sector clau per al desenvolupament rural a moltes zones de mitja muntanya on es poden desenvolupar cultius tofoners d'alta productivitat, aplicant els mitjans adients, podent arribar a ser estratègic per a l'economia i a partir de la qual es pot assentar el futur desenvolupament econòmic i social en amples zones a Catalunya.

Aquesta jornada s'emmarca dins el Pla Anual 2018 de Transferència Tecnològica que organitza el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya. Compta amb la col·laboració de la Llotja de Contractació i Mercat en Origen de Vic, que el dissabte dia 24 de febrer organitzarà la 4a edició de la Mostra de la Tòfona.

Consulteu el programa de la Jornada en el següent enllaç.


Llotja de Contractació i Mercat en origen de Vic | 93 416 93 00 | C. Historiador Ramon d’Abadal i Vinyals, 5 | Edifici El Sucre | 08500 Vic | llotjadevic@cambrabcn.cat
DADES CORPORATIVES | NOTA LEGAL