Funcionament

L’activitat de la Llotja de Contractació i Mercat en Origen de Vic es desenvolupa durant tots els dissabtes de l’any d’11 a 14 hores, excepte els dies festius i els que pugui determinar la Junta durant els mesos d’estiu, a la Sala de Contractacions de la Llotja i a la Sala Sert de l’edifici El Sucre del carrer Historiador Ramon d’Abadal i Vinyals, 5, de Vic.

Alhora que se celebra la sessió del mercat, es reuneixen les taules de preus, del sector boví i del sector porcí, per xifrar les cotitzacions registrades als sectors corresponents en el mercat i confeccionar un full de preus orientatius al quals es dóna una àmplia difusió dins i fora de Catalunya mitjançant correu electrònic, fax, divulgació a la premsa i telèfon. Cal esmentar que de les trucades al telèfon d’informació de preus de la Llotja de Vic es desprèn l’interès que generen els preus fixats a Vic a tot l’Estat espanyol, i que es manifesta un interès especial pel preu del lletó i del boví a més dels altres.

El sector de la fusta es reuneix semestralment i a cada sessió es fixa la data de la propera sessió, que sol ser a començament de primavera i a començament de tardor. Per últim, el sector de la tòfona es reuneix setmanalment els dissabtes durant la temporada de recollida, que és de novembre a març.

Els preus es trameten a diversos centres oficials estatals i autonòmics, a més del Ministeri d’Agricultura francès, la qual cosa, en el cas de la tòfona, ha de ser de manera immediata, atesa la reciprocitat en la recepció dels preus de França, entre altres raons d’interès informatiu.

El full de preus del sector porcí cotitza:

·    Preu base en canal, classificació 2a nacional en €/kg
·    Lletó en escorxador de 14 a 15 kg en €/unitat
·    Lletó de partida gran de 14 a 15 kg en €/unitat

El full de preus del sector boví cotitza:

·    El bestiar en canal –EUROP en €/kg:

o    Anolls a partir de 321 kg
o    Vedells de 261 a 320 kg
o    Vedells de 200 a 260 kg
o    Vedella de 261 a 300 kg
o    Vedella de 221 a 260 kg
o    Vedella de 180 a 220 kg
o    Vaca

·    El bestiar viu de 15 dies en €/kg:

o    Frisó
o    Encreuat

 
El full de preus del sector de la fusta cotitza:

Vern, castanyer, pollancre, freixe, faig, plàtan, blada, roure, acàcia, pi, pinassa, llenya, fustes de trituració, pals de coníferes i suro.

        
El full de preus del sector de la tòfona cotitza:

La tòfona negra o Tuber melanosporum
Llotja de Contractació i Mercat en origen de Vic | 93 416 93 00 | C. Historiador Ramon d’Abadal i Vinyals, 5 | Edifici El Sucre | 08500 Vic | llotjadevic@cambrabcn.cat
DADES CORPORATIVES | NOTA LEGAL